runningcobbler.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Welkom bij Running Cobbler

Veluwezoomtrail 2011
Ik ben John, 47 jaar, getrouwd met Anja en vader van drie dochters: Shirley (17), Lesley (15) en Kimberley (14).
Ik ben schoenmaker en loop hard.
Ah, vandaar de naam van deze blog: Running Cobbler
 
Hier vertel ik over mijn belevenissen, voornamelijk over hardlopen, waar ik in januari 2007 mee begonnen ben.
 
Mijn netto P.R.'s:
#     5 km. - 0.20.56u. - 02-09-2012
   (Maas en Waalse Dijkenloop)
#    8 km.(C.) - 0.40.03u. - 31-12-2010
#  8,6 km.(C.) - 0.45.37u. - 31-12-2009
          (Sylvestercross Soest)
#   10 km. - 0.41.56u. - 15-04-2014
     (Zomeravondcup 1)
#   15 km. - 1.05.21u. - 17-11-2013
       (Zevenheuvelenloop)
#   10 EM. - 1.11.06u. - 4-01-2014
         (Florijn winterloop)
# 21,1 km. - 1.36.12u. - 10-03-2013
            (City-Pier-City)
#  30 km. - 2.35.32u. - 13-04-2011
           (Groetuitschoorl)
# 42.2 km. - 3.29.37u. - 03-11-2013
          (New York CityMarathon)
# 52 km. - 5.50.44.u. - 24-06-2012
            (Veluwezoomtrail)
 
Virgin London Marathon 2010
Vrijdagavond samen met Harlopert Kees naar Hoek van Holland en dan met de nachtboot naar Harwich  om zaterdagochtend vroeg in Londen aan te komen.
Omdat de Marathon Expo op de treinroute ligt vanaf Harwich gingen we daar eerst maar naar toe. We arriveerden daar vlak voor negen uur en de stond al een flinke rij voor de ingang te wachten. Maar eerst wilden wij onze koffers graag kwijt en de garderobe bevond zich toevallig net voorbij de ingang. Nadat we de koffers hadden afgegeven, was precies de Expo geopend door niemand minder dan Richard Branson.
Doordat we nu bij de ingang stonden konden we mooi vanaf de andere kant naar binnen glippen, geen rij voor ons dus.
 
Binnen gelijk bij het loket “Overseas Runners” mijn startnummer opgehaald.
 
 
De Expo heeft een beetje dezelfde opzet als in New York, hierbij vergeleken is de Marathon Experience maar een kleintje. Veel kleding, maar ook veel informatie over voeding en andere marathons. (Als je die allemaal wilt lopen, pffff!)
Ook natuurlijk veel stands van de goede doelen. St. John Ambulance was daar niet aanwezig, omdat het een kostbare aangelegenheid is en ze het geld beter kunnen gebruiken.
Na de gebruikelijke kadootjes voor de meiden en de gevulde tassen met folders en monsters, kreeg ik bij de uitgang nog een goody-bag met o.a. een blikje bier van het officiële marathonbier. (Alcohol en hardlopen, beetje vreemd maar wel lekker.)
Kees is met mijn startnummer nog een keer teruggelopen voor een eigen goody-bag, vooral vanwege het biertje natuurlijk.
 
Naar het hotel om de koffers af te geven en Londen even te verkennen. Een dag is natuurlijk veel te kort, zeker voor Kees die voor het eerst in Londen was.
Toch heeft hij al gelijk een goede indruk van de stad gekregen, met name op een warme dag is het genieten geblazen. De Towerbridge bezocht (morgen loop ik daar..) en even naar Buckingham Palace om de finish te zien. Nog weinig te zien behalve dan veel dranghekken en werklui. Daarom eerst maar even naar het hotel om hardloopkleren aan te trekken. Samen een rondje van 4 kilometer gelopen in Regent Park. Wat een geweldige stad toch.
                  
 
Daarna nog een keer naar de finish, waar nu wel meer opgebouwd was en een Marathon Meal bij de Italiaan gegeten. Spullen voor morgen klaarleggen en op tijd naar bed.
 
De London Virgin Marathon
 
Naar de start met de metro, een drukte van belang. Maar zoeken hoefde niet echt, gewoon al die hardlopers volgen.
De start is in een groot park, waarbij ook supporters kunnen komen, in tegenstelling tot New York. Kees was hier niet bij, want hij had andere plannen: de Marathon Pub Route volgen.
Helaas voor Kees is daar niet veel van terecht gekomen. Maar de biertjes hebben we toch wel gehad.
 
Voor de start begon het te regenen maar gelukkig was er nog plaats in een van de tenten.
Toen ik mijn tas bij de vrachtwagen in ging leveren was het gelukkig al weer droog. Daarna het startvak in bij de grote massa. Een startsignaal heb ik niet gehoord, maar langzaam gingen we naar voren. Na bijna 10 minuten bereikte ik de startlijn en kon ik op pad.
Door de grote hoeveelheid lopers was het moeilijk om je eigen tempo te lopen. Met horten en stoten (zelfs stilstaan) kon ik toch een redelijk kilometergemiddelde halen.
Ook alle mensen in de diverse uitdossingen kwam ik tegen: vele supermannen, neushoorns, Elvis en Michael Jackson enz. enz. Allemaal voor de goede doelen, waar de London Marathon bekend om staat. Zelfs een giraf van een meter of 6 hoog! (Zie de gele nek op de foto!)
       Meer costuums hier!
Veel enthousiast publiek langs de route, die soms zo ver naar voren kwamen dat het parcours wat smal werd. Kees zou bij Mile 9 staan, dus daar zoeken naar een oranje opblaaskroon. Lastig, er staan zoveel mensen langs de kant, staat hij links of rechts en waar bij de Mile 9?
Opeens hoorde ik een extra harde schreeuw rechts in het publiek en daar was Kees. Ik heb gezwaaid en geroepen dat het goed ging, in tegenstelling tot anderen die gelijk draaien en dwars tussen de lopers door terug lopen.
(Rob, bedankt voor het per sms doorgeven van de tussentijden aan Kees!)
 
Voor mij was het nu op pad naar het 20 kilometerpunt, midden op de Tower Bridge. Wat een machtige ervaring, lopen over de bekendste brug van heel Groot Brittanië.
 
Het halve marathonpunt bereikte ik na 2 uur en 3 minuten, dus mijn doel van sub-4 kon ik al vergeten. Over Isle of Dogs en dan terug richting de Thames waar je voor de tweede keer langs moest. Kees even gebeld waar hij zou staan. Hij was nog onderweg via de Tower Bridge naar de route. Dus daar moest ik naar hem uitkijken.
Na de 30 km kwam ik even in de problemen, te veel last gehad van de drukte en het wisselende tempo. Uiteindelijk ontdekte ik Kees tussen de vele mensen. Even kort met hem gesproken en mijn drinkgordel aan hem gegeven: De Fantomalt-mix die ik gisterenavond gemaakt had, bleek nu niet lekker meer en had ik dus voor niets meegesjouwd.
De laatste kilometers waren zwaar ondanks het publiek. Ik kwam tot de conclusie dat ook een PR er niet meer in zat, dus dan gaat er een knop om in je hoofd.
Ja, ik weet het Kees, ik moet dat knopje wegdrukken en niet omzetten.
Dan nog maar even proberen te genieten: langs de Big Ben en op naar het paleis. Na de finish mijn medaille gekregen en weer een goody-bag, met hierin ook het velbegeerde Finisher-shirt.
 
Na de finish wachten op Kees, die vast zat op weg naar de finish. Maar daardoor zag hij wel Richard Branson langskomen. (Gordon Ramsey had hij ook al gezien.)
 
De St.John Ambulance After-Party
 
De kans om deel te nemen aan deze marathon had ik te danken aan St. John Ambulance: Door geld in te zamelen voor de vrijwilligersorganisatie kon ik aan een startbewijs komen.
Toen we arriveerden bij de zaal waar de after-party was werden we opgewacht door een hele groep “Johnnies”, groot en klein. Een welgemeend applaus viel mij ten deel.
Binnen waren er hapjes en drankjes voor de lopers en een heerlijke massage.
     
Mijn sponsor-cheque (opbrengst ruim €2500,00) overhandigd aan twee jonge leden van de SJA. Samen op de foto voor de krant in Nederland.
Daarna had ik nog een leuke taak voor ze: het uitdelen van Hollandse sleutelhanger-klompjes aan de SJA-vrijwilligers als bedankje. Geweldig leuk om te doen, zelf hadden ze er ook natuurlijk een mooie uitgekozen.
 
Toen was het weer tijd om de koffers in hotel op te halen en naar de boot te vertrekken. Helaas bleek de trein te zijn vervangen door een bus en die vertrok pas om 8 uur. Dus 2 uur rondhangen op het station, hadden we dat maar eerder geweten. Ach, we hebben ons wederom vermaakt met mensen (lees: dames) kijken. Uiteindelijk kwamen we maandagochtend weer thuis.
 
Kortom: een geweldige marathon en een gezellig weekend. Helaas niet mijn PR verbeterd, maar wel genoten.
 
Kees, bedankt voor het gezellige weekend en je aanmoedigingen! Op naar La Roche en dan gaan alle (7!) dames mee.
 
Alle sponsors ook bedankt voor jullie bijdrage!
 
 

Reacties

Grace roetert op 06-11-2012 13:10

Dag, wij proberen voor een goed doel de londen marathon te lopen in 2014. Hoe kom je dan aan een startbewijs? Krijg je dan in ruil voor een sponsorbedrag een startbewijs? Anders kun je toch niet hieraan deeknemen?

Grace roetert op 06-11-2012 13:10

Dag, wij proberen voor een goed doel de londen marathon te lopen in 2014. Hoe kom je dan aan een startbewijs? Krijg je dan in ruil voor een sponsorbedrag een startbewijs? Anders kun je toch niet hieraan deeknemen?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl